Egy izgalmas meglepetés az Erzsébet-portrék sorában

Főoldal > Egy izgalmas meglepetés az Erzsébet-portrék sorában

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egy izgalmas meglepetés az Erzsébet-portrék sorában


2022/09/06

A FreylerArt Galéria egy eddig soha nem kiállított, gyönyörű Erzsébet-portréval járult hozzá Az én Sisim című kiállításunkhoz.

Egy izgalmas meglepetés az Erzsébet-portrék sorában

„A FreylerArt Galéria kiemelt feladatának tartja a homályba veszett művészek és művek felkeresését, illetve visszaintegrálását a műgyűjtők és múzeumok gyűjteményébe.   Új aspektusból ismertetnek meg velünk különféle művészeti felfogásokat és nagyobb rálátást engednek a már ismert művészek életútjára, hiszen számtalan izgalmas és értékes információra bukkanhatunk egy-egy elfeledett mű felkutatásakor és adaptálásakor. Ezek felkutatása önmagában izgalmas dolog és mindig külön élmény, amikor ilyen műtárgyakra akad az ember.

Így külön megtiszteltetés a galéria számára, hogy egy lappangó Sisi-művel járulhat hozzá „Az én Sisim” című kiállítás anyagához.Bár ez a Klimkovics Ferenc által készített Sisi-portré nem külföldről, hanem egy magyarországi pincéből került elő, külön csoda, hogy eredeti állapotában megmaradt. Köszönet ezért a mű „őrzőjének”.

A FreylerArt Galéria által kiállításra bocsájtott Erzsébet királynét ábrázoló festmény egy olyan, eddig még kiállításon nem látott darab, mely nemcsak történelmi, hanem művészettörténeti szempontból is jelentős.

Reméljük, hogy ezzel az alkotással még izgalmasabbá tehetjük a kiállítást!”

FreylerArt Galéria – F. Tóth Zoltán

 

Az én Sisim című kiállítás 2022. szeptember 10-től látogatható a gödöllői kastélyban!

 


Szóljon hozzá!
Legfrissebb cikkek


A lány, aki Erzsébet tündérmeséjét más utakra tereli
Erzsébet királynét megszemélyesítő kollégáinknak munkaköre nem egyszerű és nem is mindennapi. Az általuk vezetett túrákon néha Sisi-kutatók, néha rajongók, de nagyon sokszor laikusok vesznek részt és nekik meg kell felelniük mindenkinek.. Dutka Tímea most elmondja nekünk, milyen érzés belebújni a Czédly Mónika által varrt ruhákba és elmesélni Sisi igazi történetét. Egy biztos: imádja a munkáját!
Konstantinos Christomanos: Naplójegyzetek Erzsébet királyné görög felolvasójától
Nagy várakozással tekintettem a könyvre! Megjelenése előtt már jól ismertük, hiszen királynéról írottakban sokszor idézik, minden szempontból negatív felhanggal. Ennek a korabeli német kiadása, nagy botrányt kavart.
Zsófia Sarolta - Sisi szenvedélyes húga
Bevallom, idáig rendre összekevertem Erzsébet lánytestvéreit, Ilonát, azaz Nenét leszámítva. De Mária Zsófia, Zsófia Sarolta, Matild szinte teljesen egyformák voltak számomra. Ez idáig.
Erzsébet királyné élete

Erzsébet királyné, Miksa bajor herceg (1808-1888) és Ludovika (1808-1892) bajor királyi hercegnő harmadik gyermekeként látta meg a napvilágot 1837-ben, Münchenben.

Tovább >>

                                                                                                                                         

 

 

 

Erzsébet királyné szobái, kertje, verandája

Erzsébet királyné ibolyaszínű lakosztályának szobáit hiteles források alapján sikerült rekonstruálni 1996-ban. A lakosztály falain a királyné gyönyörű portréi láthatók, valamint a kor kiemelkedő politikusainak arcképei, akikkel a királyné az 1867-es kiegyezés előkészítésekor került kapcsolatba.

Tovább >>

Erzsébet királyné és Gödöllő

Erzsébet 1867. május 11-én tekintette meg először a koronázási ajándékként nekik szánt gödöllői kastélyt.

Tovább >>

Erzsébet királyné névnapja

Az 1867-es kiegyezés előkészítésében a magyarok ügyét támogató Erzsébet királyné névnapja a koronázást követően hamarosan nemzeti programmá vált az országban. 1868-ban a Vasárnapi Ujság még csak a Nemzeti Színház díszelőadásáról számolt be, (a nézőtér teljes kivilágítása mellett adták elő ifj. Bertha Sándor Koronázási hymnus című művét).

Tovább >>

Honlapkészítés, keresőoptimalizálás, marketing tanácsadás: Marketing Professzorok Kft.