Szabó Margit: Sisi & Diana könyvajánló

Főoldal > Szabó Margit: Sisi & Diana

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szabó Margit: Sisi & Diana


2023/02/22

„Sisi és Diana. Az érdeklődő, járatos szemlélő szinte felkiált: mennyi hasonlóság! De ugyanígy mondhatnánk: és mennyi különbség! Mert a kettőjük között felállított párhuzamok, azonosságok mellett természetesen sok eltérés is volt életükben. Ezek a párhuzamok és kettősségek együttesen jellemzik sorsukat és róluk alkotott képet.”

(Szabó Margit)


Szabó Margit Sisi & Diana című könyvét az egyik legkedvesebb könyvként tartom a polcomon és a szívemben.

A világszép Sisi és Lady Di elragadó bája első látásra elvarázsolt engem. Ebben a könyvben nagyon sok képet tekinthet meg az olvasó, szinte szemünk előtt kelnek életre Sisi és Diana életképei.Mindketten keresték az igazságot, az igaz szerelmet, a szabadságot. Mindketten átlépték a „mennyországnak” hitt kapukat, de hamar rá kellett jönniük, hogy a „pokolba” léptek át. „Bájos” anyósuk pedig nem könnyítette meg egyikőjük életét sem.

Lady Di világraszóló esküvőjét televízióban láthattuk. Romy Schneider alakításában pedig láthattuk mesébe illő Sisi történetét. Vajon igazak a tündérmesék? Szabó Margit könyvéből minden kérdésre választ kaphatunk.

 

Kozák Péter István


Szóljon hozzá!
Legfrissebb cikkek


Sztáray Irma: Erzsébet királyné kíséretében
Könyvajánló kosztümös tárlatvezetőnktől, Erzsébet királyné megszemélyesítőjétől 
Erzsébet királyné karácsonya - ,,Mária Valéria” szemével Interjú Tóth Daniéla, ifjú kosztümös szereplővel
Dana 6 éve alakítja Erzsébet királyné legkisebb lányát a kastély családi napjain. Az év többi napján átlagos tanuló, a szerepének köszönhetően nem átlagos történelmi ismeretekkel.
Schönbrunn kincsei Gödöllőn
Highlights of the Schönbrunn Collection Időszaki kiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban      2023. szeptember 8. – 2024. január 28.
Erzsébet királyné élete

Erzsébet királyné, Miksa bajor herceg (1808-1888) és Ludovika (1808-1892) bajor királyi hercegnő harmadik gyermekeként látta meg a napvilágot 1837-ben, Münchenben.

Tovább >>

                                                                                                                                         

 

 

 

Erzsébet királyné szobái, kertje, verandája

Erzsébet királyné ibolyaszínű lakosztályának szobáit hiteles források alapján sikerült rekonstruálni 1996-ban. A lakosztály falain a királyné gyönyörű portréi láthatók, valamint a kor kiemelkedő politikusainak arcképei, akikkel a királyné az 1867-es kiegyezés előkészítésekor került kapcsolatba.

Tovább >>

Erzsébet királyné és Gödöllő

Erzsébet 1867. május 11-én tekintette meg először a koronázási ajándékként nekik szánt gödöllői kastélyt.

Tovább >>

Erzsébet királyné névnapja

Az 1867-es kiegyezés előkészítésében a magyarok ügyét támogató Erzsébet királyné névnapja a koronázást követően hamarosan nemzeti programmá vált az országban. 1868-ban a Vasárnapi Ujság még csak a Nemzeti Színház díszelőadásáról számolt be, (a nézőtér teljes kivilágítása mellett adták elő ifj. Bertha Sándor Koronázási hymnus című művét).

Tovább >>

Honlapkészítés, keresőoptimalizálás, marketing tanácsadás: Marketing Professzorok Kft.