Az én Sisim családi nap és antik börze a gödöllői kastélyban

Főoldal > Családi nap és antik börze

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Családi nap és antik börze


2023/03/01

Az én Sisim című gyűjtői kiállításunk zárásához közeledve, 2023. március 25-én különleges családi nappal várjuk a rajongókat és a gyűjtőket a gödöllői kastélyba.

 

 

Családi nap és antik börze a gödöllői kastélyban

Erzsébet-gyűjtők, rajongók  részére most először rendezünk a  lovardában antik börzét, ahol könyvek, képeslapok, régi és mai kultusztárgyak várják a böngészni vágyókat. A kicsik részére itt játszósarokkal is készülünk!

A barokk színházban kiállítóink tartanak ingyenes előadásokat szenvedélyük tárgyáról. Délután a kiállításban lehet velük személyesen is találkozni, beszélgetni. Ahogy Erzsébet királynét alakító kosztümös tárlatvezetőnkkel is lesz lehetőség néhány szót váltani.17 órakor a díszteremben Janza Kata exkluzív előadása zárja a programot.

RÉSZLETES PROGRAM ITT!

Szeretettel várjuk Önöket!

 


Szóljon hozzá!
Legfrissebb cikkek


Sztáray Irma: Erzsébet királyné kíséretében
Könyvajánló kosztümös tárlatvezetőnktől, Erzsébet királyné megszemélyesítőjétől 
Erzsébet királyné karácsonya - ,,Mária Valéria” szemével Interjú Tóth Daniéla, ifjú kosztümös szereplővel
Dana 6 éve alakítja Erzsébet királyné legkisebb lányát a kastély családi napjain. Az év többi napján átlagos tanuló, a szerepének köszönhetően nem átlagos történelmi ismeretekkel.
Schönbrunn kincsei Gödöllőn
Highlights of the Schönbrunn Collection Időszaki kiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban      2023. szeptember 8. – 2024. január 28.
Erzsébet királyné élete

Erzsébet királyné, Miksa bajor herceg (1808-1888) és Ludovika (1808-1892) bajor királyi hercegnő harmadik gyermekeként látta meg a napvilágot 1837-ben, Münchenben.

Tovább >>

                                                                                                                                         

 

 

 

Erzsébet királyné szobái, kertje, verandája

Erzsébet királyné ibolyaszínű lakosztályának szobáit hiteles források alapján sikerült rekonstruálni 1996-ban. A lakosztály falain a királyné gyönyörű portréi láthatók, valamint a kor kiemelkedő politikusainak arcképei, akikkel a királyné az 1867-es kiegyezés előkészítésekor került kapcsolatba.

Tovább >>

Erzsébet királyné és Gödöllő

Erzsébet 1867. május 11-én tekintette meg először a koronázási ajándékként nekik szánt gödöllői kastélyt.

Tovább >>

Erzsébet királyné névnapja

Az 1867-es kiegyezés előkészítésében a magyarok ügyét támogató Erzsébet királyné névnapja a koronázást követően hamarosan nemzeti programmá vált az országban. 1868-ban a Vasárnapi Ujság még csak a Nemzeti Színház díszelőadásáról számolt be, (a nézőtér teljes kivilágítása mellett adták elő ifj. Bertha Sándor Koronázási hymnus című művét).

Tovább >>

Honlapkészítés, keresőoptimalizálás, marketing tanácsadás: Marketing Professzorok Kft.