Az én Sisim pályázat

Főoldal > AZ ÉN SISIM pályázatok

AZ ÉN SISIM pályázatok

2022 tavaszán Erzsébet királynéval kapcsolatos tárgyak gyűjtői részére hirdettünk pályázatot. A pályázóink gyűjteményeiből készült Az én Sisim című időszaki kiállítás, ami 2022. szeptembertől  2023. áprilisig volt látogatható. Ismerkedjen meg kiállítóinkkal! Hasonló érdeklődés esetén várjuk szeretettel Az én Sisim Facebook csoportunkba!

 

: „ami egy gombostűfejnél többet ér, azt el kell tenni.”

2022/08/22 -

Egy ismeretlen Sisi-portré, ami napellenzőként maradt fenn

Kiss M. Jenő Béla 3 éves kora óta gyűjtő, mint a családban mindenki. Mert ahogy a dédnagymama mondta: „ami egy gombostűfejnél többet ér, azt el kell tenni.” Gyufacímkékkel...
Újságíróként Erzsébet nyomában

2022/08/22 -

Újságíróként Erzsébet nyomában

Szabó Margit, a Sisi Baráti Kör egyik alapítója nem csak olvassa a királynéról szóló könyveket, hanem régóta publikál is róla.
„Erzsébetet valósághűen láttatni”

2022/08/22 -

„Erzsébetet valósághűen láttatni”

A Boldog békeidők, a kultúra, a történelem és a korszak iránti vonzalom inspirálta Melis Sándornét az interneten való kutakodásra. Meghatározó fordulatot hozott az...
„Immáron együtt folytatjuk, Sisi és én”

2022/08/22 -

„Immáron együtt folytatjuk, Sisi és én”

Egy mély, három évtizede tartó rajongás okait és fázisait ismerhetjük meg következő pályázónk írásából.
„…s lettem Sisi-rajongó”

2022/08/02 -

„…s lettem Sisi-rajongó”

Most bemutatkozó pályázónk saját maga készítette el Erzsébet királyné gobelin portréját. Ismerjék meg Tömörné Bilonka Zsófiát!
„Ami Sisivel kapcsolatos, nagyon kedves nekem”

2022/06/28 -

„Ami Sisivel kapcsolatos, nagyon kedves nekem”

„Ami Sisivel kapcsolatos, nagyon kedves nekem!”   Mit gyűjtenek ma Erzsébet királyné rajongói? Nemrég lezárult pályázatunk nyerteseit mutatjuk be olvasóinknak.

Legfrissebb cikkek


Királyi karácsonyok a kastélyban
A gödöllői kastély az 1870-es években lehetett igazán a királyi család második otthona, hiszen ekkoriban több alkalommal is itt ünnepelték a karácsonyt.
„Lenyűgöző számomra, amikor a királyné egy-egy tárgyát megtalálom”
Interjú Michael Wohlfarttal, a bécsi Sisi Múzeum Erzsébet-szakértőjével   2023 szeptemberében egy egyedülállóan gazdag kiállítás nyílt a gödöllői kastélyban, a világ legnagyobb Sisi-gyűjteményének kincseiből. A Magyarországon még sosem látott tárgyakat is felvonultató tárlat  igen vonzó és népszerű látogatóink körében. A 201 tárgy kiválasztása, a kiállítási koncepció Michael Wohlfart munkája volt, akit főkurátori munkájáról kérdeztünk.
Schönbrunn kincsei Gödöllőn - tárlatvezetői szemmel
Schönbunn kincsei 2023 szeptember elején megérkeztek, és a szeptember 7-i megnyitó óta tarolnak a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Erzsébet királyné élete

Erzsébet királyné, Miksa bajor herceg (1808-1888) és Ludovika (1808-1892) bajor királyi hercegnő harmadik gyermekeként látta meg a napvilágot 1837-ben, Münchenben.

Tovább >>

                                                                                                                                         

 

 

 

Erzsébet királyné szobái, kertje, verandája

Erzsébet királyné ibolyaszínű lakosztályának szobáit hiteles források alapján sikerült rekonstruálni 1996-ban. A lakosztály falain a királyné gyönyörű portréi láthatók, valamint a kor kiemelkedő politikusainak arcképei, akikkel a királyné az 1867-es kiegyezés előkészítésekor került kapcsolatba.

Tovább >>

Erzsébet királyné és Gödöllő

Erzsébet 1867. május 11-én tekintette meg először a koronázási ajándékként nekik szánt gödöllői kastélyt.

Tovább >>

Erzsébet királyné névnapja

Az 1867-es kiegyezés előkészítésében a magyarok ügyét támogató Erzsébet királyné névnapja a koronázást követően hamarosan nemzeti programmá vált az országban. 1868-ban a Vasárnapi Ujság még csak a Nemzeti Színház díszelőadásáról számolt be, (a nézőtér teljes kivilágítása mellett adták elő ifj. Bertha Sándor Koronázási hymnus című művét).

Tovább >>

Honlapkészítés, keresőoptimalizálás, marketing tanácsadás: Marketing Professzorok Kft.